logoMontaz

Ваше місто:

logoMontaz

Ваше місто:

Працюємо 8:00 - 21:00
Прочистка каналізації»Як прочистити каналізацію в приватному будинку?

Як прочистити каналізацію в приватному будинку?

27/03/2020

Як прочистити каналізацію в приватному будинку?

Зміст

Власники власних будинків стикаються практично з тими ж проблемами, що і жителі будинків з великою кількістю квартир. Вони з такою ж частотою стикаються з питанням як прочистити каналізаційні труби в приватному будинку. Зараз багато людей приймають рішення укласти договір про сервісне обслуговування каналізації.

Це допомагає уникнути багатьох проблем, пов’язаних з виходом з ладу каналізаційної системи. Співробітники компанії, з якою укладено договір, після закінчення певного часу перевіряють пропускну здатність труб, їх цілісність, проводять профілактичні роботи.

Установка спеціальних пристосувань, що вловлюють жир, волосся, шерсть, залишки їжі, дрібне сміття, сприяють тому, що засмічення труб в квартирі, особняку буде виникати рідко. Якщо ж неприємність все ж виникла, слід негайно вживати заходів щодо її усунення.

У подібних ситуаціях зволікання схоже на катастрофу, яка не змусить себе довго чекати. Вода, нечистоти можуть хлинути назовні. В результаті будинок наповниться жахливими «ароматами», від вологи може постраждати меблі, техніка. Та й знаходитися в подібній обстановці і вдихати неприємний запах небезпечно для здоров’я. Ось чому слід негайно пробити труби при першій ознаці появи пробки.

Чому забивається каналізація в квартирі, приватному будинку?

Причин насправді не так і багато. Для початку слід сказати, що коли пробка в трубах вже виникла, не варто витрачати час на пошук винного. Всі сили слід спрямувати на те, щоб виправити становище, тим більше що в деяких випадках можна все зробити самостійно, використовуючи засоби, що опинилися під рукою.

Що стосується причин, вони можуть бути наступними:

  • Засмічення каналізації в багатоквартирному будинку, так само як в особняку, досить часто утворюється в результаті неправильної експлуатації. В результаті в трубах утворюються пробки з предметів гігієни, ганчірок і інших речей, яким місце в сміттєвому відрі.
  • Людина, що дотримує всі правила, не застрахований від того, що не зіткнеться з питанням як прочистити каналізацію в приватному будинку. Справа в тому, що в процесі експлуатації на стінках труб утворюється наліт жиру, сольових, мильних відкладень, за який чіпляється дрібне сміття. Через це знижується або зовсім втрачається пропускна здатність.
  • Порушення, помилки, допущені під час прокладки, монтажу комунікацій. Ця ситуація одна з найскладніших. Тут мова йде в першу чергу не про те, як усунути засмічення каналізації в приватному будинку, а про те, як виправити похибки.

«Домашні» способи ліквідації засмічень в трубах каналізації

Добре, коли людина вчасно зауважує що з каналізацією щось не так. В цьому випадку скоріше за все проблему можна усунути самостійно, використовуючи підручні інструменти, народні засоби або спеціальні препарати, куплені в господарському магазині.

Найголовніше дотримуватися всіх запобіжних заходів, не переоцінювати власні сили, не соромитися звертатися за допомогою, коли стає ясно, що без неї не обійтися. Один з найпростіших способів – промивання труб гарячою водою. Іноді використовують ще соду і оцет. Таке очищення труб каналізації в будинку виправдовує себе, якщо ситуація не критична.

Є ще два «помічники», яких можна зустріти практично в кожному будинку – вантуз і трос. При використанні першого важливо створити вакуум, а після в результаті підвищеного тиску, створюваного вантузом, проштовхується пробка. Трос же занурюють в злив обертовими рухами, поступово проштовхуючи вглиб. Металевий наконечник руйнує затори, а вода потім змиває дрібні частинки.

Багато хто для того, щоб прочистити каналізацію в своєму будинку, використовують покупні хімічні засоби. Перед покупкою слід звертати увагу на компоненти, що входять до їх складу – деякі з них можуть пошкодити пластикові конструкції. Важливо дотримуватися інструкції, не вдихати отруйні пари, не допускати попадання речовини на шкіру, слизові, дотримуватися пропорції.

Як діють професіонали?

Бригада, яка приїхала на об’єкт, насамперед проведе діагностику, що дозволяє визначити масштаб проблеми, місце розташування і характер засмічення. Виконується аналіз за допомогою спеціального відеооборудованія.После цього фахівці вирішують, як прочистити каналізацію в квартирі. Може використовуватися один з двох методів:

  • Електромеханічний;
  • Гідродинамічний

В обох випадках використовується спеціальне обладнання. У першому трос, приєднаний до спеціального агрегату, занурюється в отвір труби. Обрана майстром насадка обертається на великій швидкості – до 800 оборотів в хвилину, повністю очищаючи поверхні труб, видаляючи багаторічний наліт, волосся. Спіраль проходить під будь-яким кутом, не порушуючи при цьому цілісність системи.

Прочищення труб в квартирі гідродинамічним способом використовується не так давно. Раніше ця методика застосовувалася тільки для промислових об’єктів. Зараз з’явилися більш компактні агрегати, що дозволяють використовувати силу води на побутовому рівні. Напір води буквально змітає все забруднення, очищає стінки від нальоту.

За допомогою цього методу можна не тільки пробити каналізацію в приватному будинку, а й очистити зовнішню систему. Тільки досвідчений фахівець зможе грамотно підібрати тип насадки, відрегулювати рівень тиску. Ця технологія на даний момент – найбільш затребувана, оскільки дозволяє швидко, ефективно, безпечно усунути засмічення.

У вас забилася каналізація в квартирі, приватному, багатоквартирному будинку і самостійно усунути проблему не виходить? Звертайтеся в компанію МонтажТехСервіс. Ми працюємо для вас в режимі 24/7, з легкістю вирішуємо найскладніші завдання, працюємо дуже швидко, ефективно, не залишаємо після себе безладу. Вдячні відгуки наших постійних клієнтів говорять самі за себе!

Якщо бажаєте замовити послугу, можете залишити заявку, і ми з радістю з Вами зв’яжемось!

Наступні новини

Чим прочистити труби у ванній

Чим прочистити труби у ванній

09.08.2023

Чим можна прочистити каналізацію

Чим можна прочистити каналізацію

14.06.2022