logoMontaz

Ваше місто:

logoMontaz

Ваше місто:

Працюємо 8:00 - 21:00
Прочистка каналізації»Прочищення труб каналізації: ефективні методи

Прочищення труб каналізації: ефективні методи

27/03/2020

Прочищення труб каналізації: ефективні методи

Зміст статті

Іноді прочистити каналізацію можна і своїми силами, використовуючи підручні інструменти, народні або хімічні засоби. Але в деяких випадках впорається самостійно не виходить, і тоді залишається єдиний варіант – покликати на допомогу фахівців.

Своєчасна реакція допомагає не тільки заощадити кошти, а й мінімізувати збитки. Тому важливо не тільки знати, як прочистити каналізацію на кухні або у ванній, а й розуміти, коли прийшов час діяти.

Основні ознаки того, що забилася каналізаційна труба

Є певні «симптоми», поява яких говорить уважному людині про те, що не все так гладко в сантехнічному королівстві. Якщо швидко зреагувати, можна уникнути катастрофічних наслідків, таких як затоплення сусідів, псування меблів, килимових покриттів, дорогої техніки. На появу пробки вказують такі ознаки як:

  • Поява вкрай неприємного запаху з каналізаційного зливу, який поширюється по всьому будинку.
  • На те, що прийшов час прочистити забиту каналізацію, вказує уповільнений слив води.
  • Іноді рідина може застоюватися в раковині або унітазі годинами, або ж взагалі не йти.
  • Булькаючий звук з труб.
  • Іноді при пускання води в одному місці (наприклад, на кухні), вона може виходити з слива в іншому (у ванній).

Чому труби забиваються?

Під час експлуатації каналізаційної системи на стінках труб накопичується наліт з жиру, мильних відкладень, дрібного сміття. В результаті знижується пропускна здатність системи. У деяких випадках достатньо просто промити каналізацію великою кількістю гарячої води з додаванням соди або оцту. Слід дотримуватися обережності, якщо труби виготовлені з пластику.

Але далеко не завжди такий домашній метод виявляється ефективним. Якщо причиною виникнення засмічення стало потрапляння великого стороннього предмета, очищення зливних труб потребують докладання значних зусиль.

Помилки, допущені під час монтажу системи. В цьому випадку неприємності будуть виникати часто. Для того щоб повністю їх усунути, доведеться повністю все переробляти. Як показує практика, прочищення труб раковини найчастіше потрібно в результаті неправильної експлуатації.

Народні засоби для очищення каналізації

Вони ефективні тільки в разі незначного засмічення або в якості засобу для профілактики утворення пробок. Особливих зусиль і фінансових витрат в цьому випадку не потрібно. Найчастіше використовується звичайна харчова сода. Її використовують як окремо, так і в поєднанні з оцтом.

У злив засипається велика кількість соди, яка заливається гарячою водою або ж підігрітим оцтом. Що робити далі? Чекати. Час очікування залежить від характеру проблеми. Іноді пропускна здатність відновлюється практично відразу, в інших випадках необхідно почекати кілька годин, залишивши суміш в системі.

Фахівці не радять чистити труби каналізації каустичною содою – вона дуже токсична, при попаданні на шкірні покриви викликає опіки .

Механічна прочищення труб

Для неї знадобляться:

  • Вантуз.
  • Трос.
  • Або спеціальне обладнання.

Практично кожен знає, як прочистити труби за допомогою вантуза. Нічого складного в цьому немає. В системі створюється тиск повітря, який і проштовхує пробку. Головна умова успіху – вакуум, тому попередньо слід закрити інші отвори, які захищають від переливу. Цей метод використовується і в ситуаціях, коли забилася труба унітазу.

Працюючи з тросом, слід дотримуватися обережності, акуратності, щоб не пошкодити труби. Трос занурюють в каналізацію обертальними рухами. Наконечник пробиває пробки або ж витягає сміття назовні.

Що робити, якщо всі перераховані вище способи ліквідації засмічень не допомогли? Викликати професіоналів. Бригада, прибувши на місце, в першу чергу проведе діагностику. Далі, майстер, який використовує спеціальний пристрій, підбере відповідну насадку залежно від характеру пробки.

Устаткування допомагає позбутися від засмічень, причиною утворення яких стали жирові відкладення, скупчення вовни та іншого дрібного сміття, великі сторонні тверді предмети, гілки, коріння дерев. Прочищення труб цим методом дуже ефективне.

Метод гідродинамічного промивання

На даний момент це найпопулярніша методика – з її допомогою прочищення каналізаційних труб відбувається дуже швидко. До переваг цього способу можна віднести:

  • Безпека – використовується тільки чиста вода, що не представляє небезпеки для людини, навколишнього середовища.
  • Універсальність – прочищається як забита каналізація під раковиною, так і зовнішні системи, зливові каналізації, труби на промислових об’єктах.
  • Використовувана техніка не порушує цілісність труб.
  • Можна застосовувати як для пластикових, так і для металевих комунікацій;
  • Справляється з різними видами пробок, завдяки різноманітним насадкам, що йде в комплекті.

Фахівці компанії Монтаж Тех Сервіс прекрасно знають, як пробити каналізацію, працюють не тільки швидко, ефективно, але і акуратно. Розрахунок відбувається тільки після успішного закінчення всіх робіт. Ми співпрацюємо як з фізичними, так і з юридичними особами, пропонуємо кілька варіантів оплати.

Наша бригада оперативно виїжджає на виклик в будь-який час – як вдень, так і вночі. Там, де необхідно професійне очищення каналізаційних труб у ванній, на кухні, в торговому центрі або на будь-якому іншому об’єкті, кияни та жителі Київської області звертаються до нас. Ми виправдовуємо довіру кожного клієнта, повертаємо йому спокій і комфорт.

Якщо бажаєте замовити послугу, можете залишити заявку, і ми з радістю з Вами зв’яжемось!

Наступні новини

Чим прочистити каналізацію в домашніх умовах

Чим прочистити каналізацію в домашніх умовах

23.08.2023

Зі святом Великодня!

Зі святом Великодня!

19.04.2020